Alkoholfri öl till midsommar

Foto: Unsplash

[Alkoholfri öl / Midsommar ] Tycker du det är svårt att välja alkoholfri öl till midsommar? Nonallco tipsar om ett gäng bra alkoholfri bärs till sillen, grillen och jordgubbarna.

Text: Petur Olafsson / Bild: Unsplash

Midsommar är en av de högtider då svenskarna traditionellt sett konsumerar stora mängder alkohol. Men en förändring är på gång. Förra året visade statistik från Systembolaget att försäljningen av alkoholfri öl ökade med 30 procent i dagligvaruhandeln. Det speglar en växande trend där fler och fler väljer att dricka alkoholfritt till årets största festligheter..

Ökad efterfrågan på alkoholfria alternativ

Statistiken visar att svenskarnas attityder gentemot alkoholkonsumtion håller på att förändras. Allt fler söker efter alternativ till starkvarorna och midsommarfesten är inget undantag. Folk vill kunna äta och dricka gott utan att behöva oroa sig för dagen efter eller för att köra bil. Och i takt med att utbudet av alkoholfri öl har blivit både bättre och bredare, väljer allt fler att skippa strakölen utan att offra smakupplevelsen av en kall öl till sillen

Upplev mångfalden av smaker:

En av fördelarna med alkoholfri öl är det stora utbudet av olika smaker. Allt från klassisk pilsner till hantverksmässigt bryggda IPA- och stoutvarianter. Många bryggerier satsar nu på att producera högkvalitativa alkoholfria öl, och utvecklingen har varit imponerande. Oavsett om du föredrar en frisk och citrusaktig smak eller en fylligare och maltig karaktär finns det en alkoholfri öl som kan tillfredsställa dina smaklökar.

Här kommer tips på några bra alkoholfria öl till midsommar:

Föregående
Föregående

Vilka dricker alkoholfri öl? Finnarna har svaret.

Nästa
Nästa

Årets Almedalsdrink släpps på burk