Smaktest: Alkoholfri öl från Värmdö Bryggeri

Foto: Nonallco

Foto: Nonallco

[Alkoholfri öl / Värmdö Bryggeri] Nu är det hög tid att stötta de små hantverksbryggerierna som förser Sverige med närproducerad öl. Därför tipsar vi om två bra alkoholfria öl från ett litet skärgårdsbryggeri som drivs av eldsjälen och solobryggaren Stefan Slätt.

De lokala hantverksbryggerierna har det tufft just nu. Men trots pandemin som i praktiken innebär näringsförbud för restauranger och hotell, så överlever många bryggerier tack vare hårt arbete, flexibilitet och uppfinningsrikedom. Man jobbar stenhårt och gör allt för att hålla igång verksamheten.

Att producera och sälja folköl, lättöl och alkoholfri öl har blivit en livsnödvändig räddningslina för många lokala bryggerier Att kunna få ut öl till närliggande livsmedelsbutiker eller att sälja direkt från bryggeriet gör stor enorm skillnad för ekonomin.

Värmdö Bryggeri är ett bra exempel. Nuförtiden drivs hela verksamheten av grundaren Stefan Slätt som brygger, flaskar, etiketterar och gör det mesta själv. Innanför väggarna på det gamla musteriet finns nämligen en supermodern bryggerianläggning med hög grad av automatisering. Med ny tappningslinje siktar det lilla bryggeriet till och med på att sälja mer öl det kommande året – upp till 25 procent mer.

Produkterna säljs mestadels på restauranger och butiker i Stockholmsområdet. Men om du är intresserad av att beställa skärgårdsöl till din krog eller butik, så går det utmärkt att gå in på Värmdö Bryggeris hemsida och beställa hem en laddning.

Bryggeriet har två alkoholfria brygder i sitt sortiment. Vi har provat båda – två väldigt drickbara öl med stabilitet, sans och balans.

Klicka för att läsa hela inläggen med betyg och fakta.

Föregående
Föregående

Carlton Zero-reklamen friades i Australien

Nästa
Nästa

Big Drop släpper alkoholfri ölserie ihop med nordiska bryggerier