Sigtunas alkoholfria storsäljare i ny kostym

Sigtuna Alkoholfria.jpg

[Alkoholfritt / Sigtuna Brygghus] Sigtuna Brygghus N.A.P.A var en tidig föregångare inom alkoholfri hantverksöl i Sverige. Nu får ölen och bryggeriet ny design och logo. Vi tog tillfället i akt att för första gången testa Sigtuna NO.LA – uppföljaren till storsäljaren.

Text: Petur Olafsson / Foto: Sigtuna Brygghus

Det ökade ölintresset i Sverige yttrar sig på många olika sätt. Aldrig någonsin har det funnits lika många öl att välja bland på Systembolaget. Antalet mindre bryggerier ökar och importörerna blir fler och större. Krogarna har fått större fokus på öl och intresset för alkoholfri öl skjuter i höjden.

Importören Galatea har ett ben i flera läger. Företaget tillhör de stora importörerna av utländsk hantverksöl, men äger även ölmärken som Three Towns och Arboga. Dessutom driver de Sigtuna Brygghus, som ligger i ett industriområde i Arlandastad mellan Stockholm och Uppsala. Här producerar man öl under varumärkena Sigtuna Brygghus och St. Eriks.

Nu har Sigtuna Brygghus fått ett nytt utseende med ny förpackningsdesign och ny hemsida, där brygghuset står i centrum. Bryggeriet har inspirerats av referenser som Kalle och chokladfabriken och Professor Baltazar och skapat ett lekfullt illustrationsmanér,

Vi testar den alkoholfria lagern

Sigtuna Brygghus har haft stora framgångar med sin Non Alcoholic Pale Ale, mest känd som Sigtuna N.A.P.A. En stabil humlig pjäs, som har haft lika stabil plats i Systembolagets sortiment de senaste åren. Uppföljaren heter NO.LA och är bryggd med samma grundtänkt. Modernt och humligt med inspiration från Kaliforniens ölscen. Men detta är inte en ale utan en ljus lager, därav namnet Non Alko Lager.

Ölet är inte tidigare testat av oss på Nonallco, men nu har vi premiärsmakat och ger vårt omdöme med betyg och näringsfakta. Läs även våra övriga test av Sigtunas alkoholfria öl.

Klicka för att läsa hela inläggen med betyg och fakta.

Föregående
Föregående

Söker provsmakare av alkoholfri hundöl

Nästa
Nästa

Årets Kock släpper alkoholfri öl ihop med Melleruds