Söker provsmakare av alkoholfri hundöl

Busch Dog Beer.jpg

[Alkoholfritt / USA ] Förra året släppte det amerikanska bryggeriet Busch en alkoholfri öl för hundar. Den första utgåvan sålde slut i ett nafs och nu vill Busch anställa en hund på heltid – som chefsprovsmakare av hundöl.

Text: Petur Olafsson / Foto & film: Busch

Öl för törstiga jyckar har funnits ganska länge. De flesta smakar kyckling eller kött och har blivit storsäljare i både Amerika och Australien. Till och med skotska BrewDog har tagit fram hundöl som sålts på bryggeriets barer runt om i världen. Även i Sverige kan du hitta öl för jyckar hos välsorterade husdjursbutiker.

Men det är förmodligen första gången ett företag anställer en professionell provsmakare av hundöl. Vovven som får jobbet kommer att testa nya produkter och smaker inför lanseringen av Busch nya sortiment av hundöl. Man har naturligtvis paketerat jobbannonsen i en fyndig reklamfilm, men jobbet är faktiskt på riktigt.

Vinnarjycken får bärs och bra lön

Hunden kommer att får en lön på 20.000 dollar – nära 170 000 kronor – för insatsen, samt husdjursförsäkring och gratis Dog Brew.

Första utgåvan av Dog Brew innehöll benbuljong, fläskbog med ben, majs, selleri, basilika, mynta, gurkmeja och ingefära och sålde slut samma dag som ölet släpptes.

Hundägare ansöker om jobbet genom att lägga upp foton och videor av sin hund på sociala medier. Men om din hund är sugen på jobbet så får du tyvärr göra den besviken – tävlingen är endast öppen för vovvar som bor i USA.

Se rekryteringsfilmen från Dog Brew by Busch nedan.

Föregående
Föregående

Radlertest: Pripps vs Perlenbacher

Nästa
Nästa

Sigtunas alkoholfria storsäljare i ny kostym