Smaktest: Stella Artois Alcohol Free vs Grolsch 0.0%

Foto: Nonallco

Foto: Nonallco

[Alkoholfri öl / Internationellt] Två internationella storsäljare i gröna flaskor – nu släpps båda som helt alkoholfria öl. Vi har ställt dem emot varandra och ett av ölen fullkomligt pulvriserar motståndet.

Stella Artois är egentligen det riktigt stora märket av dem två. Det klassiska lagerölet från Belgien tillhör världens högst värderade ölmärken, bara Budweiser och Heineken värderas högre. Internationellt har det en lätt lyxig europeisk framtoning, samtidigt som både smaken och priset passar de flesta öldrickare.

Ägaren av Stella Artois, världens största bryggerikoncern InBev, satsar stort på alkoholfritt och rullar ut stora delar av sina kända varumärken i alkoholfria versioner. Man har bland annat nyligen lanserat Budweiser, Hoegaarden and Leffe utan alkohol. Det var alltså bara en tidsfråga innan stjärnan Stella skulle genomgå samma transformation. Stella Artois Alcohol Free säljs redan på flera av de stora livsmedelskedjorna och släpps på Systembolaget den 1 mars.

Grolsch uppdaterar varumärket

Grolsch har däremot haft det lite motigare de senaste decennierna. Det nederländska ölet i den gröna bygelflaskan har bytt ägare flera gånger och tappat försäljning på flera av sina största marknader. Man har inte lyckats hänga med i tiden helt enkelt.

Men det vill man nu ändra på. Därför har man skippat bygeln på de flesta av flaskorna i sitt sortiment, sänkt alkoholhalten på ölet och moderniserat den grafiska profilen.

I ännu ett led att föryngra sig så ger man sig nu dessutom in på den alkoholfria marknaden. För tillfället finns den alkoholfria versionen bara som beställningsvara på Systembolaget, men den kommer även att lanseras på restaurang under året.

Vi har testat både Stella Artois Alcohol Free och Grolsch 0,0. Ett av de alkoholfria ölen krossar det andra rent smakmässigt enligt vår expert. Läs vidare för att se vilken grön flaska som går vinnande ur smakduellen.

Klicka för att läsa hela inläggen med betyg och fakta.

Föregående
Föregående

Barpremiär med Oddbirds första alkoholfria öl

Nästa
Nästa

Smaktest: Alkoholfri öl från Spanien (och Katalonien)