Barpremiär med Oddbirds första alkoholfria öl

Oddbird Simcoe/Mosaic IPA

Oddbird Simcoe/Mosaic IPA

[Pub & Restaurang / Sverige] Oddbird släpper sin första alkoholfria öl – en humlig IPA från Göteborg. Det sker i samband med premiären för den alkoholfria cocktailbaren IMA by Oddbird i Stockholm.

Text: Petur Olafsson / Foto: Nate Brinker

När alkohol bara får säljas till klockan åtta har restaurangbranschen fått det tufft. Allt fler restaurangägare tar nu tillfället i akt att testa nya lösningar. Senast i raden är cocktailbaren IMA på restaurang Tak i Stockholm, som varit stängd en tid på grund av pandemin. Nu öppnar de upp Sveriges första ”alkoholbefriade” cocktailbar i samarbete med Oddbird.

Oddbird är Sveriges största producent av alkoholbefriade viner, men nu breddar man sin utbud. I samband med det alkoholfria gästspelet har företaget premiär för sin första produkt i ölkategorin.

– Vi kommer ha en alkoholbefriad IPA på IMA. Bryggd i samarbete med Vega Bryggeri i Göteborg. Den är torrhumlad med mosaic och har mycket humlekaraktär och tydlig beska med toner av passionsfrukt, granskott och ananas. Utan tvekan den bästa alkoholfria IPA:n på marknaden, säger Ylva Nestmark, brand director på Oddbird.

Oddbird och Vega Bryggeri har även utvecklat en IPA med humlesorterna simcoe och citra, men den släpps vid ett senare tillfälle.

Cocktailbar befriad från alkohol

Men öl i alla ära. Huvudnumret på IMA by Oddbird är den långa listan med cocktails baserade på Oddbirds olika alkoholfria drycker. Till det serveras en omakasemeny efter säsong och råvaror.

Drinklistan är framtaget av Oddbirds bartender Alexander Mannerfors i samarbete med IMA och består av klassiska cocktails samt nyutvecklade drinkar med asiatiska smaker och influenser.

– 2021 startar vi om, samtidigt som gamla regler och normer ifrågasätts kring hur samhället ska vara, hur vi ska umgås och ta vara på vår tid. Därför öppnar vi en första alkoholbefriad bar för att inspirera till nystart med fokus på medvetenhet och närvaro, säger Moa Gürbüzer som grundat Oddbird.

Vyn från IMA by Oddbird. Fotograf: Petter Bäcklund

Vyn från IMA by Oddbird. Fotograf: Petter Bäcklund

Föregående
Föregående

Smaktest: Big Drop Winter Series

Nästa
Nästa

Smaktest: Stella Artois Alcohol Free vs Grolsch 0.0%