Alexandra Zazzi: Mitt Nonallco-tips till helgen

Foto: Lucas Eliasson, Picture Perfect Visuals

[FREDAGSTIPSET: ALEXANDRA ZAZZI ] När veckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god alkoholfri öl. Vissa fredagar kommer Nonallco bjuda in en gäst som tipsar om sina favoriter. Först ut är Alexandra Zazzi.

Text: Alexandra Zazzi / Foto: Annika Broman

Jag gillar öl av många anledningar. Komplexiteten med de bittra och söta tonerna, de festliga bubblorna och den törstsläckande förmågan. Slutligen är den sociala samvaron och intimiteten den kan skapa en sorts grädde på moset för mig.

I samband med en hälsoomställning där jag gick ned 20+ kilo upptäckte jag den alkoholfria ölen. Idag tänkte jag bjuda på en av mina snabblagade favoriter som harmoniserar ypperligt med en Birra Morretti Zero eller någon annan välkyld italiensk lager. Det är en superenkel rätt på bara 4-5 ingredienser. Snabblagad och full av smak.

Buon appetito!

fullsizeoutput_8de6.jpeg

Alexandra Zazzi: Butternutpumpa med salvia och räkor

Alkoholfri öl till maten: Birra Moretti Zero

4 personer

  • 1 medelstor butternutpumpa

  • 50 g smör

  • 1 msk torkad salvia

  • 300 g skalade räkor

  • Havssalt & nymalen svartpeppar

Gör gärna så här:

Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningstora bitar. Stek i rikligt med smör 6-8 minuter i en stor vid stekpanna på medelhög värme, smaka upp med salvia, salt och peppar efter någon minut. Lägg upp på tallrik och strö över räkorna. Servera genast.

Tillägg:

Har du en skvätt vitt vin hemma kan den lilla syran vara trevlig och vill du stuva pumpan med en skvätt grädde blir du även glad av det.

Föregående
Föregående

Stort test av Coppersmith’s alkoholfria öl

Nästa
Nästa

Pandemin tvingar anrik lågalkoholbar att stänga