Gratis BrewDog till elscooterförare i jul

Lime%3ABrewdog.jpg

[Alkoholfria öl / Storbritannien] Elscooterföretaget Lime delar ut gratis öl för att minska fyllekörningen under julen. Under kampanjen får en del av kunderna som låser upp företagets elsparkcyklar hämta alkoholfri Punk AF på närliggande BrewDog barer.

Text: Petur Olafsson, Nonallco / Foto: Lime

Kampanjen som genomförs i i London och Milton Keynes under julen vill varna för fyllekörning med elscootrar. Lime delar även ut gratis säkerhetsutrustning, som reflexer och hopfällbara hjälmar.

Just nu pågår en testperiod med elsparkcyklar i London, där hyrscootrar är tillåtna men inte privatägda scootrar. Samtidigt som fordonen tagit över stadskärnan har frågetecken rests kring deras trafiksäkerhet. Antalet olyckor med elsparkcyklar har skjutit i höjden. Majoriteten av de som skadas kommer in på helgnätter och de flesta har druckit alkohol.

Vill minska eldriven fyllekörning

Eftersom den brittiska julen är starkt förknippat med fest och fylla, så försöker hyrföretagen nu vidta åtgärder för att undvika körning på trottoarerna och alkoholrelaterade trafikskador.

Lime i Storbritannien använder sig av så kallade kognitiva tester och påminnelser i appen för att förhindra att användarna åker berusade. Utdelningen av alkoholfri öl är en del av julkampanjen ”Safer with Lime" som har som syfte att öka medvetenheten om riskerna med alkohol i trafiken och förbättra trafiksäkerheten under julhelgen.

– Vi är glada över vara del av Limes säkerhetskampanj. Alkoholfri öl behöver ju inte vara smaklös och vi vi vill gärna visa hur man kan kombinera god öl med säker körning, säger James Brown, vd för BrewDogs barer i London.

Föregående
Föregående

Brooklyn Brewery lanserar alkoholfri IPA

Nästa
Nästa

Alkoholfri smakfajt: Hoegaarden VS Leffe Blonde