Brooklyn Brewery lanserar alkoholfri IPA

Brooklyn Special Effects IPA bro.jpg

[Alkoholfria öl / USA ] Brooklyn Brewery lanserar en ny alkoholfri öl lagom till Dry January. Special Effects IPA är uppföljaren till storsäljaren Special Effects Hoppy Lager.

Text: Petur Olafsson, Nonallco / Foto: Brooklyn Brewery

Den alkoholfria trenden växer snabbt i USA just nu. Allt fler bryggerier hoppar på tåget och lanserar alkoholfria öl och lågalkoholhaltiga drycker, bland annat Heineken, Budweiser och Lagunitas.

Via sitt samarbete med Carlsberg har Sverige blivit en viktig marknad för Brooklyn Brewery. Special Effects Hoppy Lager, bryggeriets första alkoholfria öl, lanserades först bara i Sverige. När ölet sedan släpptes i USA var Brooklyn Brewery tidigt ute på den amerikanska ölmarknaden, där intresset för alkoholfritt väckts betydligt senare än i både Europa och Asien.

Bygger vidare på alkoholfria succéölet

Special Effects Hoppy Lager har blivit en riktig hit för Brooklyn Brewery. Bara ett år efter lanseringen är ölet det näst mest sålda alkoholfria hantverksölet i USA och det femte mest sålda i bryggeriets sortiment. Stärkta av sina framgångar släpper man nu en IPA, den mest populära och bäst säljande stilen inom hantverksöl.

– Den smakar precis som en vanlig öl fast utan alkohol. En klassisk västkust-IPA, med lagom mycket kropp, god fruktighet, fint bett beskan samt en blommig humlearom med citrustoner”, säger huvudbryggaren Garret Oliver.

Samtidigt döper Brooklyn Brewery om Special Effects Hoppy Lager till Hoppy Amber, för att tydliggöra att det är en maltig, halvmörk lager. I Sverige är den alkoholfria lagern bryggd och tappad av Carlsberg i Falkenberg. Den nya IPA:n kommer att lanseras internationellt under 2021, men när den kommer till Sverige är ännu inte klart.

Föregående
Föregående

Andrine Johansson: Årets bästa alkoholfria öl

Nästa
Nästa

Gratis BrewDog till elscooterförare i jul