Så väljer du alkoholfri öl till midsommar.

Midsummer_Insta.jpg

[Alkoholfri öl / Midsommar] Äntligen dags för midsommar! Högtiden då mat, dryck och umgänge står i centrum – precis som vanligt. Petur Olafsson från Nonallco hjälper dig sålla i utbudet, här är de bästa alkoholfria ölen till midsommarfirandet.

Text: Petur Olafsson, Nonallco / Bild: Larsson & Larsson

“Vi får fortfarande vänta med de riktigt stora festerna. Men även om vi firar midsommar med de närmaste, så är maten och drycken fortfarande en viktigt del. Det blir ofta en lång dag med lunch, middag och mat och dryck även däremellan och då kan det vara bra att hålla sig till alkoholfritt eller komplettera med alkoholfria öl för att hålla sig fräsch till långt in på kvällen.

Och varför inte plocka ihop en mix av goda drycker som passar till olika tidpunkter på dagen. Numera finns ett brett utbud av alkoholfria öl och det blir ännu mer trivsamt när du kan mixa och matcha mat och dryck i perfekt harmoni.

Här kommer några tips för hur du kan sätta lite extra festlig guldkant på midsommarmaten och fortfarande vara pigg dagen efter. Skål och smaklig måltid!”

Klicka på ölnamnen för mer info, betyg, näringsinnehåll och inköpsställen.

Sill från Klädesholmen.jpg

Sill och potatis

“Det kan vara lite knepigt att dricka samma öl till alla sillsorter. Bitter, kryddig och fruktig ale gifter sig fint med matjessillen och löksillen, medan en krispig pilsner friskar upp de såsiga sillarnas feta smaker.”

unsplash-image-qeMfOXmDWpA.jpg

Fisk och skaldjur

“När det gäller lax och annan fet fisk, så funkar pilsner på samma sätt som till sillen. En spännande kombo till skaldjursröra är rökig och besk stout som skär igenom det salta och krämiga.”

unsplash-image-Mq1LDuswX2o.jpg

Kött från grillen

“På midsommar väljer jag ofta bra kött som är mildare kryddat. Till det gärna lageröl av lite olika karaktär, beroende på vad jag grillar. Till kyckling en ljus blommig lager, till nötkött en halvmörk maltig och till lammet en knäckig och bitter.”

unsplash-image-l0aeuaECCNA.jpg

Fisk & skaldjur från grillen

“En ljus lager med måttlig beska passar till fisk och skaldjur vars smaker är relativt milda. Testa även en syrlig öl utan beska för att addera härlig citronfriskhet.”

unsplash-image-ghqKej6Fr5A.jpg

Jordgubbar och dessert

“Färska jordgubbar smakar underbart precis som de är, men det går faktiskt att hitta öl som passar till bär och jordgubbstårta. Många syrliga fruktöl passar till fruktbaserade desserter.”

unsplash-image-_8KV86shhPo.jpg

Allround–bärsen

“Jag gillar inte att dricka samma öl hela dagen, då tröttnar jag snabbt. Jag mixar därför gärna alkoholfria öl i olika stilar för att variera smakerna. Jag börjar med en uppfriskande men karaktärsfull lager, tar några humliga IPA på eftermiddagen och avslutar gärna med något mörkt och mustigt.”

Föregående
Föregående

De lanserar världens första alkoholfria lakritsöl.

Nästa
Nästa

Alexandra Holm: Vad är poängen med alkoholfritt?