Samuel Adams burkhållare tipsar om att dricka alkoholfritt

[Alkoholfritt / USA ] Precis som många andra amerikanska bryggerier, så släpper nu Samuel Adams sin första alkoholfri öl. Det uppmärksammas med en burkkylare som håller koll på alkoholintaget under matchen.

Text: Petur Olafsson / Foto/film: Samuel Adams

Amerikas näst största hantverksbryggeri Samuel Adams har nyligen släppt Just The Haze, en alkoholfri IPA som är juicig, humlig och grumlig. För att uppmärksamma detta har man tagit fram The Insulated Pacing Apparatus, förkortat IPA. Det är en ölhållare som inte bara håller ölen kall. Hållaren har ett inbyggt räkneverk – när du druckit din andra öl, så blinkar och surrar apparaten för att påminna dig om att nästa burk bör innehålla alkoholfri öl för att du ska hålla dig fräsch matchen ut.

Fler alkoholfria släpp inom koncernen

Samuel Adams tävlar ut hållarna i samband med en av de absolut populäraste idrottshändelserna i USA: March Madness. Det är en collegeturnering organiserad av NCAA, som lockar nästan lika stor betalande publik som de professionella ligorna och skapar hysteri hos spelbolagen.

Själva ölen har fått ett bra mottagande. Samuel Adams Just the Haze är en modern IPA med humlesorterna Sabro, Citra, Mosaic och Cascade. Den smakar tropisk fruktjuice med både apelsin och ananas i mixen. Inom samma koncern finns Dogfish Head, som också nyligen släppt en alkoholfri öl. Deras nyhet heter Lemonquest, en alkoholfri veteöl med citronpuré, blåbärsjuice, acaibär, munkfrukt och havssalt.

Föregående
Föregående

Alkoholfri IPA: Skottland mot Nederländerna

Nästa
Nästa

Smaktest: Alkoholfri påsköl